szabásminta szerkesztés előkészületei

Szabásminta szerkesztés digitális adatfeldolgozása

Szabásminta szerkesztés digitális formátumban történő elkészítése ruhaipari Grafis CAD programban. A szoftver kiváló teljesítménye, intelligens eszközei és elérhető funkcionalitása teszi lehetővé közvetlenül a képernyőn történő szabásminta szerkesztését. A nagy számú bonyolult szabásmintákkal rendelkező cégek is összerendezett, logikus felépítésben tudják kezelni az adatokat.

A ruhaipari szerkesztés folyamatának lépései a szabásminta szerkesztés, modellezés, és szériázás ezt követően a felfektetési rajz a szerkesztéas befejező lépése. Ez a folyamat igényli a legnagyobb időráfordítást, ha a rajz elkészítése manuálisen történik. A Grafis CAD ruhaipari szoftver bővítményeként elérhető az Autonester modul, ameny percek alatt generál optimalizált felfektetési rajzot. Minden vállalat számára fontos tényezők az időmegtakarítás és alapanyag optimalizálás. Erre kínál megoldást az Autonester. De egy folyamat automatizálása is kizárólag akkor eredményes, ha figyelembe veszi az alapanyagnak megfelelő vágási követelményeket és megfelelő (jól megalapozott) felfektetési ismeretekkel rendelkezik.

Kérjük vegye figyelembe az alábbi listában szereplő kérdéseket annak érdekében, hogy az automatizált megoldást ne csak a megtakarított alapanyag szempontjából értékelje, hanem azt is vegye figyelembe, hogy ez mit fog jelenteni az Ön számára

Kompatibilitás és rugalasság

Az Autonester. integrálja a már meglévő és a jövőbeni műveleteket.

A Grafis CAD Windows operációs rendszer alatt fut.

Kommunikál a piacon lévő legtöbb plotterrel, cutterrel, és digitalizáló eszközzel.

A nemzetközi adatformátumokban AAMA és ASTM kiterjesztéssel továbbítja az adatokat.

Közvetlenül és pontosan importál adatokat más rendszerekből, mint például Lectra, Gerber, Assyst, Optitex, Investronica.

Szabásminta szerkesztés esetében felmerülő kérdések

Az automatikusan generált felfektetési rajz esetében kevesebb alapanyag felhasználással szamolhatok, mint a mamuálisan összeállított rajz esetében?

Az automatikusan generált felfektetési  rajz esetében kevesebb az alapanyag felhasználás, mint más szoftverek esetében?

Egyszerűen és gyorsan megahározhatom a megengedett tükrézési és forgatási engedélyeket?

Megadhatok-e egy alkatrészen belül különböző biztonsági távolságokat (pl biztonsági távolság hozzáadása körben, kivéve az egyenes oldalakat) a hatékonyabb anyagfelhasználást érjek el?

Csoportosíthatom-e az alkatrészeket nagyság, köteg vagy mindkettő szerint a textília eltérő árnyalata, vagy a lépcsős teríték miatt?

A létrehozott csoporton belül is megmarad a megadott fonalirány?

Nyitott teríték esetében a helyes szálirányban lesznek felfektetve az alkatrészek, akkor is, ha nem páruzamosak az anyagszéllel?

Csukott teríték és csőkelme esetében a helyes darabszám kerül felfektetésre?

Csőkelme esetében, amely dupla szélességűre lesz kinyitva, meghatározhatom-e, hogy mely alkatrészek ne kerüljenek felfektetésre?

Van-e olyan funkció, amely kiszámítja a szövet mennyiségét és költségét?

Ki tudom- e számítani a költséget egy modellre?

Lehet-e több felfektetési rajzot várakoztatni felügyelet nélkül?

Egyszerűen megváltoztathatom-e a lista fontossági sorrendjét?

Gyorsan meg tudom-e tekinteni a feldolgozott rajzokat?

Egyértelmű-e a várólistán lévő feladatok állapota?

Kapok-e visszajelzést a feladatok feldolgozottságának állapotáról?

Egyszerű a várólista kezelése?  (leállítás, szüneteltetés, folytatás)

Megnézhetem-e a kész felfektetési rajzot olyan számítógépen, amelyhez nincs autonester hozzáférés?

Digitális szabásminta szerkesztés funkciói:

–  automatikusan kinyitja a formázóvarrásokat, hajtásokat és plisszét

–  alkatrészek összeforgatása a varratok hosszának ellenőrzéséhez,

–  szabásvonalak kialakítása és formázása egyszerűen kezelhető eszköztárral,

–  hajtások és formázók kijelölése, és kialakítása automatikusan,

–  fodor szerkesztés szimpla vagy dupla spirál szerkesztéssel meghatározott szakaszra illesztve,

–  többszörös hajtások, spirálok, fodrok gyors és egyszerű kialakításához rendelkezésre álló eszköztár,

–  készmérettáblázat készítése középméretű szabásmintán, majd a megadott értékek lekérése táblázatos formában a megadott szériára,

–  a modell mintás alapanyagból történő gyártása esetén rendelkezésre állnak olyan jelölőeszközök, amelyek a pontos kivitelezéshez elengedhetetlenek.

A Grafis CAD szabásminta szerkesztés céljára lett kifejlesztve, hogy maximalizálja a termelékenységet, minimalizálja a munkaerő költséget és optimalizálja az alapanyag felhasználást. Az intelligens tervezésű eszközök és funkciók egyszerűbbé és zökkenőmentessé teszik a felfektetési rajz elkészítését, így egyerűbben hozhatók létre a szorosan egymás mellett fekvő alkatrészek, hatékony lesz az alapanyag-felhasználás.

A szabásminta szerkesztést követő terítékrajz készítés jellemzői :

Egyszerűen elérhető, és terstre szabható paraméterek.

Testre szabható figyelmeztető rendszer, amely többek között figyelmeztet az átfedésekre, a fel nem fektetett alkatrészekre, hiányos alkatrészre vagy a modell frissítésére,

A megadott szálirányhoz képest az alkatrész elforgatása.

A szálirány megadását a piacon lévő megoldások közül a legegyszerűbben és legrugalmasabban kezeli. Egyszerűen adja meg amit szeretne egy terítékrajzba felfektetni – nagyság, köteg vagy megkötés nélkül. A többit bízza az Autonesterre, amely figyelembe vesz minden megadott paramétert és gondoskodik róla, hogy a felfektetésben ne történjen hiba.

Félbe hajtott és csőkelme esetében felismeri és figyelembe veszi a jobb-bal párokat.

Körkötött (csőkelme) kelme esetén figyelembe veszi a kötésnél keletkezett szögeltérést.

Egy alkatrész szétválasztása (elálló rész levágása) általunk megadott vágásvonal mentén úgy, hogy a szabásvonalra megadott varrásszélesség kerül.

Lehetőség van..

  • az alkatrészek csoportosítására, együtt mozgatásara.
  • blokkok készítése ragasztóbevonatos textíliával megerősített alkatrészek összevonásához, illetve a csoporthoz többletszélesség hozzáadása
  • nehezen hozzáférhető alkatrészek köré többlet hozzáadása
  • a szövet zsugorodási értékének megadása
  • az ismétlődő mintaelemek (rapport) nagyságának definiálása az anyagon, mintaelem illesztési pontjainak megadása a szabásmintán. Felfektetésnél a megadott paramétereknek megfelelően lekorlátozza a felfektetési lehetőségeket.
  • forgatásnál, tükrözésnél is megmarad a leszabályozás.

Az alapanyag költség

Az anyagköltség kalkuláció szövött és kötött kelmékre (súly vagy hossz alapján) egyaránt költséget takaríthat meg. Az alacsony-anyagfelhasználás költségmegtakarítást eredményez.

A beszámolót közvetlenül a programból kiadhatja: a költségadatokat, szabásmintákat és egyéb információkat más alkalmazások számára.

A kimeneti egységek széles választékának köszönhetően, testre szabhatja a kimeneti paramétereket, hogy a fájl tartalmazza a megtekinteni kívánt adatokat, majd küldje el a piacon megtalálható bármely plotterre.

Az ISO CUT funkciónak köszönhetően digitális szabászgépek (cutterek) számára is hozhat létre kimeneti fájlokat. A paraméterek széles skálája – bemélyedés típusa, hossza, belső vágás, furat, felirat – lehetővé teszi a kivágás pontos szabályozását.

Az adatok bármely PLM rendszerrel összekapcsolhatók, aktualizálhatók, így egy modellhez hozzárendelhető az anyagfelhasználás, alapanyag szélessége, hossza, szériázási értékek, ez nagyban leegyszerűsíti a modell keresését illetve a későbbiekben történő felhasználását.

Main Menu

Üzenet küldése