ruha-szabasminta-inspiracio

Ruha szabásminta készítése – Álmodjon Ön is egy új modellt!

Célcsoport kiválasztása

A ruha szabásminta elkészítése előtt minden más, a kollekció tervezésehez szükséges tényező szeme előtt tartson.

A tervezésnél fontos, hogy  végig összeszedett maradjon és leszűkítse a márka legfontosabb tulajdonságait és ismertetőjegyeit. A vásárlók általában minden márkát képesek csupán egyetlen szóval jellemezni. Például Volvo = biztonság, H&M = olcsó divat, stb. Ha farmert szeretne tervezni, maradjon a farmer piacon elég hosszú ideig ahhoz, hogy a vásárlók először hozzászokjanak a márkához, és utána jelenjen meg több kategóriával. Ha egy márkát már azonosítottak egy szóval, tegyen róla, hogy az Ön márkája különböző legyen.

Fogalmazza meg a válaszokat:

  • Mit szeretne, hogy márkája és termékei képviseljenek?
  • Milyen nézőpontot képvisel, mivel azonosul, és hogy különbözteti ez meg márkáját más tervezők termékeitől?

Miután tisztázta a fentieket, törekedjen rá, hogy azok mindegy egyes termékében megjelenjenek.

ruha szabásminta

Trendek követése

Ami a trendeket illeti, Öntől függ, mennyire követi őket. Ez kihat a megcélzott vevőkörre és a tervezett márkaidentitásra is. Személy szerint én nem vagyok a trendek nagy követője, sokkal jobban szeretek minden szempontból tartós termékeket készíteni. Tervezzen és határozza meg a kívánt minőséget megfontoltan. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy nem fordítok figyelmet a világban zajló dolgokra.

Összefoglalva, legyen az egész kollekcióban egy közös vonás, és ez legyen valami érdekes. A ruhadarabok legyenek összeillők és ne rivalizáljanak egymással. Maradj hűséges múzsádhoz, de önmagad legjobb múzsája Te vagy.

Kollekció tervezése a ruha szabásminta elkészítészítéséhez

A fenti pontok meghatározása során legyen tisztában a konkrét, megcélzott vevői célcsoporttal is. Ki az ideális vevő és milyen ruhákat hord? Ha már lebeg egy ideális „buyer persona” a szeme előtt az mindenképp jó jel, arra utal, hogy jó úton jár a vevői célcsoport megismerésében.

  • Miután az összes fenti kérdésre megkapta a választ, itt az ideje a koncepció, a kollekció és a ruhadarabok meghatározásának. Felsőruházat, alkalmi vagy utcai viselet a cél?
  • Mérlegelje a következetességet. Legyen néhány tervezői jellemvonás, ami a kollekció minden ruhadarabján megjelenik?

Maradj hűséges kiválasztott „personához“, de önmagad legjobb „personája“ Te vagy.

Jó, ha van egy strukturált kollekciónk. A ruhadarabokat és az árakat illetően is. A túl sok hasonló, azonos áron kínált ruházati cikk összezavarja a vevőket, valamint a ruhák csak egymás rovására szerezhetnek vevőket a piacon. Ha először kicsiben kezdi, a kevesebb ruhadarab kevesebb gonddal jár. Később növekedés közben is bővítheti kollekcióját további darabokkal. Például különböző ruhákat is létrehozhat ugyanabból az anyagból. Egy adott áron történő anyagbeszerzés általában bizonyos minimális rendelési mennyiséggel jár. Inkább használja fel az összes megrendelt anyagot, minthogy maradékokat hagyjon a gyárban és így akár komoly pénzeket is veszítsen.

Ruha szabásminta készítése

Az alapanyagok, a formák, a szabás és feldolgozás folyamatos kutatása és fejlesztése garantálja, a trend előrejelzésnek megfelelő tényleges termékajánlatot. A hagyomány és az innováció egyformán fontosak: a kézműves és kézműves cégek termékeinek elkészítéséhez nélkülözhetetlen a legújabb tehnológiák alkalmazása.

A ruha szabásminta CAD szoftverben digitális formátumban készül el. Ez nagyban elősegíti a prototípus egyszerű es gyors változtatási lehetőségeit, a kívánt forma eléréséhez.

 

Ruha szabásminta készítésével forduljon hozzánk bizalommal. A Ön elképzeléseinek megfelelően, szoros együttműködésben valóra váltjuk elképzeléseit!

Magán: Cart

Nincs termék a kosárban.

Üzenet küldése